Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. november 5., kedd

Sertéspörkölt nokedlivel

Ritkán készítek sertéspörköltet, a csirkepörkölt a gyakoribb a konyhámban, most megkívántam.:-)  Nokedlit szaggattam hozzá.  :-) 




Hozzávalók:
35 dkg sertéslapocka
10 dkg zsír
1 fej hagyma
1/2 ek. pirospaprika

bors
20 dkg liszt
1 tojás
só  
kevés víz


A hagymát kockára vágom és a zsíron világos barnára pirítom. A tűzről levéve hozzáteszem a pirospaprikát, elkeverem, majd belerakom a kockára vágott húst, jól összeforgatom, kicsit "pörkölöm". 


Sózom, borsozom, fedő alatt párolom, a vizet mindig pótolva. Kb. másfél-két óra kell a sertéshúsnak, hogy megpuhuljon. Addig a hagyma is sűrű szafttá fő. 

A nokedlihez tálba öntöm a lisztet, sózom, ráütöm a tojást és összekeverem egy kevés vízzel. Forró vízbe szagatom, amikor feljön a víz tetejére, akkor jó, leszűrőm és hideg vízzel jól leöblítem. Összekeverem a szaftos hússal, savanyúsággal tálalom. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: