Sertéspörkölt nokedlivel
Ritkán készítek sertéspörköltet, a csirkepörkölt a gyakoribb a konyhámban, most megkívántam.:-) Nokedlit szaggattam hozzá. :-)
Hozzávalók:
35 dkg sertéslapocka
10 dkg zsír
1 fej hagyma
1/2 ek. pirospaprika
só
bors
20 dkg liszt
1 tojás
só
kevés víz
A hagymát kockára vágom és a zsíron világos barnára pirítom. A tűzről levéve hozzáteszem a pirospaprikát, elkeverem, majd belerakom a kockára vágott húst, jól összeforgatom, kicsit "pörkölöm".
Sózom, borsozom, fedő alatt párolom, a vizet mindig pótolva. Kb. másfél-két óra kell a sertéshúsnak, hogy megpuhuljon. Addig a hagyma is sűrű szafttá fő.
A nokedlihez tálba öntöm a lisztet, sózom, ráütöm a tojást és összekeverem egy kevés vízzel. Forró vízbe szagatom, amikor feljön a víz tetejére, akkor jó, leszűrőm és hideg vízzel jól leöblítem. Összekeverem a szaftos hússal, savanyúsággal tálalom.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: