Sajtos sertésrolád gombával, baconnal töltve
Az idei ősz remek gombaszezont hozott, nekünk is sikerült sokfélét betakarítani és bízakodunk is a további gombaszedésben. Ebbe a receptbe is kell gomba, de amikor készítettük, akkor még csak bolti volt a terítéken. Mindenesetre így is sikerült egy remek, gyors fogást összerakni, amely éke lehet majd a közelgő ünnepek fogásainak.
Hozzávalók:
- 50 dkg lapocka darálva
- 15 dkg reszelt ízletes sajt ( pl. ementáli)
- só, bors
- 2 szál újhagyma apróra vágva
A töltelék:
- 20 dkg bacon kockázva
- 1 csokor petrezselyem aprítva
- 5-6 db csiperke aprítva
- 1 fej vöröshagyma kockázva
- só, frissen őrült bors
- 2 ek olívaolaj vagy 50 dkg vaj
A töltelék alapanyagokat készítsük össze, kezdjük el lepárolni. Ez alatt az idő alatt a roládhoz a húst a többi összetevővel gyúrjuk össze. Sütőpapíron a húsmasszát nyújtsuk téglalap formára. A massza közepére tegyük rá a megpárolt tölteléket.
A hús,asszát mindkét oldalról hajtsuk rá a töltelékre.
A kész roládot tekerjük be a sütőpapírba, majd alufóliába. 200 dokra előmelegített sütőben süssük 50 percet, majd vegyük le a fóliát és a stüőpírt bontsuk ki, ezt követően 230 fokon ssüsük még 15 percet. Szeletelés előtt hagyjuk hűlni. Bármilyen köret jó hozzá.
Jó étvágyat!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: