Loading...

A tetovált lány konyhája

A tetovált lány konyhája / 2021. január 5., kedd

Sajtkrémes töltött gomba

Krémes-ropogós töltött gomba, ízkavalkád hús nélkül


 Sokszor semmi kedvem húst enni, ilyenkor a legjobb megoldás az ilyen-olyan töltött zöldség. 


Aki ismer, tudja, mennyire szeretem a sajtokat, ha lehetne, csak ezen élnék :)


Szóval nemrég megtöltöttem pár gyönyörű portobello gombát néhány evőkanál extra krémes töltelékkel, sütőben megsütöttem és ropogós-paradicsomos körettel tálaltam.


Nagyon finom lett, próbáljátok ki! 


 


Sajtkrémes töltött gomba


 20181018_092014s.jpg


Hozzávalók 4 főre:


16-20 db nagyfejű barna csiperke (mérettettől függően)


2 tömlős sajt


15 dkg cottage cheese


1 csokor petrezselyem


Só, frissen őrölt bors


8 szelet bacon


1 nagy lilahagyma


Pár ek tejföl (elhagyható)


3 ek olaj


15 dkg reszelt sajt


 


A cottage cheese-t összenyomkodjuk a sajtkrémmel, belekeverjük az apróra vágott petrezselymet.


A bacont ropogósra sütjük, papírtörlőre szedjük. A gombák tönkjét kitörjük, a hagymával együtt apróra vágjuk. A bacon zsírján először a hagymát sütjük meg, majd mehetnek hozzá a gombatönkök is. Ha langyos, összekeverjük az összetördelt bacon-nel és a sajtkrémmel. Ha túl száraznak érezzük, kevés tejfölt még keverjünk hozzá, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.


Egy tűzálló tálat, amiben minden elfér, enyhén kiolajozunk. A gombákat megsózzuk, a tönk helyével felfelé belefektetjük. Megtöltjük a sajtkrémmel, egy nagy csipet reszelt sajtot helyezünk a tetejükre.


200 fokon 20-30 percig sütjük, míg a sajt kicsit megbarnul a tetején.


Salátával és paradicsomos rizzsel fogyasztottuk.


Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!


 


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: