Ropogós spenótos csirkefasírt
A recept neve olaszul: crocchette di pollo e spianchi
Igazi csemege gyerekeknek ez a finom sajtos csirke krokett, némi spenóttal megbolondítva. Fogyasztható főzelékek mellé feltétként, salátákhoz, de sör- és borkorcsolyaként is megállja a helyét. Könnyen, gyorsan elkészíthető ideális recept gyakorló anyukáknak. Személyes tapasztalatom alapján mondhatom, a csibefasírtba rejtett spenótot még a legkisebbek is szívesen megeszik.
Előkészítési idő: | 20 perc |
Sütési idő: | olajban:3-4 perc, sütőben 30 perc |
Típus: | Szárnyasok, borkorcsolyák, feltétek |
Nehézségi fok: | könnyű |
Hozzávalók 4 személyre
470 g darált csirkemell
30 g reszelt parmezán
2 tojás
140 g spenót vagy mángold
10 g apróra vágott bazsalikom vagy petrezselyem
1 csipet só
100g tejbe áztatott kenyérbél
90 g liszt
110 g zsemlemorzsa
30 g reszelt parmezán
2 tojás
140 g spenót vagy mángold
10 g apróra vágott bazsalikom vagy petrezselyem
1 csipet só
100g tejbe áztatott kenyérbél
90 g liszt
110 g zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítése
- A spenótot megmossuk és forrásban lévő sós vízben 2-3 perc alatt megfőzzük. Ezután leszűrjük, a felesleges vizet kinyomkodjuk belőle és egy vágódeszkán apróra vágjuk.
- A csirkemellet egy tálban összekeverjük egy tojással, a tejbe áztatott kenyérbéllel, a reszelt parmezánnal, az apróra vágott petrezselyemmel és spenóttal. Sózzuk, borsozzuk ízlésünknek megfelelően.
- A húsból apró gombócokat, kroketteket formázunk és lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk.
- Sütés:
Forró olajban: 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük
Sütőben: egy tepsit olajjal kikenünk ráhelyezzük a csirke kroketteket, tetejüket megspricceljük egy kevés olajjal és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Ha félidőnél a kroketteket megforgatjuk, sokkal ropogósabbak lesznek.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: