Loading...

A tetovált lány konyhája

A tetovált lány konyhája / 2020. július 12., vasárnap

Ropogós cukkinivirág fűszeres túróval töltve

Ha találtok cukkinivirágot, ezt mindenképpen kóstoljátok meg :)


Akinek van legalább egy kicsi kertje és szereti is, szerintem mindenképpen ültessen tavasszal cukkinit. 


Teljesen igénytelen, nem kell vele csinálni semmit, és nyár közepétől meglepően sok termést fog hozni. A még bébi alakban lévő kis tökök a legfinomabbak, sőt, a cukkini virága is fogyasztható. Sőt, nagyon isízletes, főleg ropogós bundában.


A most következő ételt a főzős csatornán láttam, azt hiszem, a Kasza, kapa, fakanál c. műsorban. Persze receptet nem találtam hozzá, szóval rögtözöztem :)


A mellé készített saláta receptjét pedig itt találjátok.


 


Cukkinivirág fűszeres túróval töltve



Hozzávalók 2 főre:


8 kb 8 cm-es cukkinivirág


20 dkg ricotta


Só, frissen őrölt bors


5 nagy levél bazsalikom


Fél citrom héja lereszelve


 


A tésztához:


15 dkg liszt


Jéghideg szóda



A sütéshez bő olaj


 


A ricottát szűrőbe tesszük, kicsit kinyomkodjuk, ha van időnk, egy napig is hagyhatjuk a hűtőben csepegni.


A bazsalikomot apróra vágjuk, a ricottához adjuk. Megsózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a citromhéjat is. Kis kanállal vagy habzsákkal ¾-ig töltjük a virágokat, a végüket finoman megcsavarjuk, hogy összetapadjon. Az olajat felforrósítjuk.


A lisztet megsózzuk és fokozatosan annyi szódát keverünk hozzá, hogy a megszokottnál kicsit sűrűbb palacsintatészta-állagot kapjunk.


Rögtön sütés előtt belemártjuk a töltött virágokat és azonnal a forró olajba tesszük.


Világosbarnára sütjük, azonnal, salátával tálaljuk.



Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: