Rakott krumpli debreceni kolbásszal
A rakott krumplit általában füstölt kolbásszal készítem, most debreceni kolbász volt itthon, azzal készült. Nagyon finom azzal is. :-)
Hozzávalók:
1/2 kg krumpli
3 tojás
20 dkg debreceni kolbász
2,5 dl tejföl
1 ek. zsír
só
A krumplit megpucolom, karikára vágom és sós vízben félpuhára megfőzöm.
A tojásokat keményre főzöm, a kolbászt karikára vágva 2 ek. zsíron picit megforgatom, nem kell nagyon sütni, csak addig amíg enged egy kevés paprikás zsírt.
Ezután egy kolbász zsírjával kikent sütőtál aljára teszem a krumpli egyharmadát, megsózom, majd erre jön a karikára vágott tojás fele, azt is sózom picit. A kolbász felét erre rakom, meglocsolom a kisült zsírjával, majd jócskán tejföllel.
Ezt még egyszer megismétlem. Tetejére én nem teszek tejfölt, hanem a kolbász maradék zsírjával kenem át a megsózott krumplikat, így szép pirosra sül.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: