Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. október 18., péntek

Rakott krumpli debreceni kolbásszal

A rakott krumplit általában füstölt kolbásszal készítem, most debreceni kolbász volt itthon, azzal készült. Nagyon finom azzal is. :-) 



Hozzávalók:


1/2  kg krumpli
3 tojás
20 dkg debreceni kolbász 
2,5  dl tejföl
1 ek. zsír


A krumplit megpucolom, karikára vágom és sós vízben félpuhára megfőzöm.  

A tojásokat keményre főzöm, a kolbászt karikára vágva 2 ek. zsíron picit megforgatom, nem kell nagyon sütni, csak addig amíg enged egy kevés paprikás zsírt.  

Ezután egy kolbász zsírjával kikent sütőtál aljára teszem a krumpli egyharmadát, megsózom, majd erre jön  a karikára vágott tojás fele, azt is sózom picit. A kolbász felét erre rakom, meglocsolom a kisült zsírjával, majd jócskán tejföllel.

Ezt még egyszer megismétlem. Tetejére én nem teszek tejfölt, hanem a kolbász maradék zsírjával kenem át a megsózott krumplikat, így szép pirosra sül.  


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: