Linzer variációk
Fiam névnapjára a munkahelyére linzereket sütöttem , 3 félét. Linzervirágot, csokis linzert, és kétszínű linzert. Szerintem finomak voltak. :-)
Hozzávalók a linzerekhez:
60 dkg liszt
40 dkg vaj, vagy margarin
20 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor
2 tojás
1 citrom reszelt héja
baracklekvár
10 dkg étcsoki
1 kk. olaj
A lisztet elmorzsolom a vajjal (margarinnal) , hozzáteszem a porcukrot, a tojást, összegyúrom, fél órát pihentetem a hűtőben.
Aztán kb. fél cm-re nyújtom, majd kiszaggatom, közepes hőmérsékleten sütöm. Gyorsan megsül.
Amikor kihűlt a tészta megtöltöm baracklekvárral. A nem lyukas linzereket megcsurgatom egy kevés étolajjal, gőz felett felolvasztott csokival.
Hozzávalók a kétszínű linzerhez:
50 dkg liszt
1 cs. sütőpor
20 dkg vaj, vagy margarin
2 tojás
1 kanál tejföl
15 dkg porcukor
2 ek kakaópor
50 dkg liszt
1 cs. sütőpor
20 dkg vaj, vagy margarin
2 tojás
1 kanál tejföl
15 dkg porcukor
2 ek kakaópor
tetszőleges lekvár, vagy dzsem
A sütőporral elkevert lisztet elmorzsolom a (hideg) vajjal (margarinnal) , hozzáteszem a porcukrot, a két tojást, a tejfölt és összegyúrom, majd ketté veszem a tésztát és egyik felébe beledolgozom a kakaóport.
10 dkg étcsoki
1 kk. olaj
A sütőporral elkevert lisztet elmorzsolom a (hideg) vajjal (margarinnal) , hozzáteszem a porcukrot, a két tojást, a tejfölt és összegyúrom, majd ketté veszem a tésztát és egyik felébe beledolgozom a kakaóport.
Fél órát pihentetem a hűtőben, aztán kb. fél cm-re nyújtom, majd korongokat szaggatok belőle, közepes hőmérsékleten sütöm, szépen feljön a teteje, ducik lesznek.
Lekvárral megtöltök egy kakaós és egy sárga korongot. Barack és málnalekvárral szoktam tölteni.
Az étcsokit 2 kk. olajjal gőz fölött megolvasztom, és rácsurgatom a süteményre, felénél a sárga tésztára, másik felénél a kakaósra.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: