Petrezselymes mascarponéval töltött csirkemell baconbe tekerve
Ez egy kevés hozzávalós, gyors, egyszerű, de nagyon finom és a fűszerezéssel sokféleképpen variálható recept. Nekem ez a kedvencem.
Petrezselymes mascarponéval töltött csirkemell baconbe tekerve
Hozzávalók:
- fél kiló csirkemell
- fél csomag bacon
- fél doboz mascarpone
- aprított petrezselyem
- só, bors
Elkészítés:
1. A csirkemellet felszeleteljük, kicsit megklopfoljuk ( ne nagyon), meglapogatjuk, hogy fel tudjuk tekerni.
2. Enyhén sózzuk (a bacon miatt óvatosan) és borsozzuk.
3. Elkészítjük a mascarponés kencénket: a krémsajtot összekeverjük a nagy adag petrezselyemmel, sóval (óvatosan) és borssal. Ha valaki szeretne tehet bele fokhagymát vagy más fűszereket is. Ízlés szerint.
3. A bacont (szeletenként én 1 darabot használtam) lefektetjük, jön rá a csirkemell, a hozzánk közelebb eső sarkában rakunk egy nagy adag tölteléket, majd feltekerjük.
4. A tekercseket sütőtálba fektetjük és először alacsony hőfokon átsütjük. Mikor már kész, emeljük meg a hőfokot, hogy a bacon is megpiruljon, de vigyázzunk ne szárítsuk nagyon ki.
5. Én rizzsel és ecetes fejes salátával tálaltam.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: