Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. június 26., szerda

Paprikás krumpli

Magyarország egyik kedvenc éltele, én is nagyon szeretem. :-) 



 


3/4 kg krumpli


1 pár debreceni kolbász



1  fej hagyma
1 ek. pirospaprika

bors
körömnyi babérlevél
1/2 mk.  köménymag 

1 ek. zsír

A zsíron világosra pirítom a felkockázott hagymát, ráteszem a karikára vágott kolbászt,  kicsit együtt is pirítom, majd  a tűzről levéve hozzáteszem a pirospaprikát, a kockára vágott krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Sózom, borsozom, egy körömnyi babérlevelet teszek  bele, és kb. fél mokkáskanálnyi köménymagot szórok rá. 

Addig főzöm, amíg a krumpli puha lesz. 

Savanyúsággal fogyasztom. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: