Paprikás krumpli
Magyarország egyik kedvenc éltele, én is nagyon szeretem. :-)
3/4 kg krumpli
1 pár debreceni kolbász
1 fej hagyma
1 ek. pirospaprika
só
bors
körömnyi babérlevél
1/2 mk. köménymag
1 ek. zsír
A zsíron világosra pirítom a felkockázott hagymát, ráteszem a karikára vágott kolbászt, kicsit együtt is pirítom, majd a tűzről levéve hozzáteszem a pirospaprikát, a kockára vágott krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Sózom, borsozom, egy körömnyi babérlevelet teszek bele, és kb. fél mokkáskanálnyi köménymagot szórok rá.
Addig főzöm, amíg a krumpli puha lesz.
Savanyúsággal fogyasztom.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: