Loading...

Szellem a fazékban

Szellem a fazékban / 2021. október 16., szombat

Özlábgombával töltött csirkecombok

 

Kaptam a piacon úgy 40 dekányi őzlábgombát. A szebbjét kirántottam azon frissiben, a maradékból pedig töltött csirkecombokat készítettem. 

Egy nagyon
pici fej vöröshagymát (diónyi méretűt) apróra kockázva vajon dinszteltem egy kis fej
szintén apróra kockázott fokhagymával, és nagyon apróra vágott kevés
kolozsvári szalonnával. Aztán hozzáadtam az apróra vágott őzláb-fejeket is. Sóztam, borsoztam, kakukkfűvel ízesítettem, majd kevés száraz
fehérbort
öntöttem hozzá, és hagytam teljesen elsülni a gombás keverék alól. Végül
petrezselyemzöldet is tettem hozzá és egy csipet cukrot, kikerekítette
az ízeket. A két combhoz mindössze egy fél zsemlét áztattam csak be, ezt
kinyomkodtam, adtam bele egy kisebb tojást és a gombás keveréket. Míg a
töltelék sült, a combokon a bőrt fellazítottam és besóztam, aztán kevés
pirospaprikával is bedörzsöltem. Szebb színe lesz - gondoltam - ha
megsül. (És tényleg.) Betöltöttem a keveréket a bőr alá, kivajaztam egy
tálat, beletettem a combokat, a tetejükre is tettem kevés vajat, alá
öntöttem cirka 4 cl vizet és lefedtem alufóliával. Egy órán át sütöttem
180 fokon, majd levéve a fóliát még negyed óráig nagyobb hőfokon
rápirítottam. Egyszerű olívaolajos-fehérborecetes fejes salátával és
párolt rizzsel tálaltam.

Tipp: a maradék őzláb 10 dkg volt. Ez elég akár négy combhoz is, de akkor két zsemlét áztassatok be hozzá.

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: