Őszi saláta dióval, almával
Ropogós zöldségek tojással, joghurtos mártással
Általában a húsokat nem szoktam "agyon"fűszerezni, a són, borson kívül maximum egyféle fűszert adok hozzájuk.
Viszont a köreteket szeretem variálni, sőt, ha van időm, többfélét is készítek.
Nemrég hűtőkisöprést végeztem, "találtam" 1 fej brokkolit, és a vasárnapi ebédhez valami salátát szerettem volna készíteni belőle. Szokásom szerint angolul rákerestem a neten a kulcsszavakra, és a legszimpatikusabb ételt elkészítettem :)
Recept ötlet innen. Persze kicsit magyarítva :D
Brokkolis-almás saláta aszalt gyümölccsel és dióval
Hozzávalók 4-6 főre:
1 fej brokkoli
2 közepes alma
Fél csésze mazsola
Fél csésze aszalt áfonya
1 csésze dió vagy kesudió
1 nagyobb fej lilahagyma
A mártáshoz:
3 dl natúr görög joghurt
2 nagy ek majonéz (receptem itt)
2-3 ek almaecet
2 ek méz
Só, 1 csipet fehér bors
10 levél menta durvára aprítva
A mártáshoz valókat összekeverjük, hűtőbe tesszük.
A brokkoliról levágjuk a rózsákat, egész kicsire szeljük, minél kevesebb szár maradjon rajta. Akkor lesz igazán mutatós, ha minirózsákat kapunk.Az almát is hasonló méretűre kockázzuk, a diót és a hagymát durvára vágjuk.
Mindent összekeverünk, majd a szósszal is összeforgatjuk. Azonnal is fogyaszthatjuk, de egy kis hűtőben pihenés csak segíthet neki.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: