Loading...

A tetovált lány konyhája

A tetovált lány konyhája / 2020. november 28., szombat

Őszi saláta dióval, almával

Ropogós zöldségek tojással, joghurtos mártással


Általában a húsokat nem szoktam "agyon"fűszerezni, a són, borson kívül maximum egyféle fűszert adok hozzájuk.


Viszont a köreteket szeretem variálni, sőt, ha van időm, többfélét is készítek.


Nemrég hűtőkisöprést végeztem, "találtam" 1 fej brokkolit, és a vasárnapi ebédhez valami salátát szerettem volna készíteni belőle. Szokásom szerint angolul rákerestem a neten a kulcsszavakra, és a legszimpatikusabb ételt elkészítettem :)


Recept ötlet innen. Persze kicsit magyarítva :D


Brokkolis-almás saláta aszalt gyümölccsel és dióval


 20190531_111500s.jpg


Hozzávalók 4-6 főre:


1 fej brokkoli


2 közepes alma


Fél csésze mazsola


Fél csésze aszalt áfonya


1 csésze dió vagy kesudió


1 nagyobb fej lilahagyma


 A mártáshoz:


3 dl natúr görög joghurt


2 nagy ek majonéz (receptem itt)


2-3 ek almaecet


2 ek méz


Só, 1 csipet fehér bors


10 levél menta durvára aprítva


 A mártáshoz valókat összekeverjük, hűtőbe tesszük.


A brokkoliról levágjuk a rózsákat, egész kicsire szeljük, minél kevesebb szár maradjon rajta. Akkor lesz igazán mutatós, ha minirózsákat kapunk.Az almát is hasonló méretűre kockázzuk, a diót és a hagymát durvára vágjuk.


Mindent összekeverünk, majd a szósszal is összeforgatjuk. Azonnal is fogyaszthatjuk, de egy kis hűtőben pihenés csak segíthet neki.


 20190531_111503.jpg


Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: