Non plus ultra
Hozzávalók:
a tésztához: 30 dkg liszt, 16 dkg vaj, 3 tojás
sárgája, 10 dkg porcukor, 6 dkg tejföl, csipet só, 1 tasak vaníliás cukor.
a habhoz: 3 tojásfehérje, 25 dkg porcukor, 1
teáskanálnyi ecet vagy citromlé, 1 csipet só, 1 tasak vaníliás cukor.
Továbbá: baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ezután kb. 30
percre hűtőszekrénybe tesszük.
Lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk és
apró pogácsaszaggatóval korongokat vágunk a tésztából, sütőpapírral bélelt
tepsibe rakosgatjuk. A tojásfehérjét csipet sóval elkezdjük felverni, majd
hozzáadagoljuk a porcukrot és az ecetet vagy citromlét, egészen addig verjük,
amíg sűrű, habcsók állagú masszát kapunk. A habcsókot nyomózsákba rakjuk és kis
halmokat nyomunk a tésztakorongokra. Eközben a sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kb.
10-15 perc alatt megsütjük. Amikor kihűltek baracklekvárral összeragasztjuk.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: