Loading...

Nagymamám konyhájából,...

Nagymamám konyhájából,... / 2022. március 26., szombat

Pita


16 darabhoz:


1 kg liszt


2 tasak por élesztő


6 dl langyos víz


20 g só


5 g cukor


4 evő kanál olívaolaj


 


A hozzávalókat a dagasztógép
üstjébe pakolom és lágy tésztát dagasztok belőle, amit letakarva hagyok a
duplájára kelni ez az aktuális hőmérséklettől függően 40-60 perc. Ha megkelt,
16 egyenlő részre vágom, meggömbolyítem és letakarva megint pihentetem 5 percet,
majd jöhet a nyújtás.


Kb 4-5 mm vastagra nyújtom őket,
majd letakarva pihentetem még fél órát. 4 lap fér egyszerre a sütőm rácsára, de
mivel nagyon gyorsan sülnek (kb 5 perc) nem kell félni, hogy túlkelnek.


Előmelegített sütőben, a
legmagasabb fokozaton sütöm őket készre.


 


 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: