Loading...

Erdőkóstoló

Erdőkóstoló / 2024. szeptember 8., vasárnap

Mezei sóskás porcsinpesztó, porcsinos-sóskás saláta

Vadzöldségekkel bőséges variációban készíthető pesztó. Magokkal, sajtokkal olívaolajjal, pici savanyításként citromlével, vagy mint ezúttal mezei sóska levelekkel, de a kerti sóska is jó természetesen. Vadpesztók sokféle variációban ITT bőven találhatók. A porcsin, mint zödésgnövény bemutatása ITT oldavaható el.

Elkészítés: A kövér porcsin leveleit és fiatal hajtásvégeit leszedegettem, apróbbra vágtam, majd kis olalajon, pici fokhagymával átpirítottam, de a pirítás nem feltétlenül kell. Tökmagot, napraforgómagot és lenmagot megprítottam. Lehet serpenyőben szárazon, újabban air fryer-ben pirítom őket. Kihűlésük után a magokat, a porcsint, néhány mezei sóska levelet, félkemény vagy kemény sajtot olívolajjal  botmixerrel darabosara daráltam (a kemény sajtot  előezetesen lereszelem, a félkeményet elég darabolni). A zöldség, a magok és sajt aránya kb 1/3-1/3, olívaolaj amennyit felvesz. Fűszerek só, bors pici fokhagyma, amit a porcsinnal lepirítottam. Savanyítás ezúttal mezei sóskával, de ha nincs, akkor kevés citromlé és reszelt citromhéj is szerintem finom bele. Hűtőben 1 hétig áll el. Finom pirítósra tésztákra, sült és főtt vajas krumplira és sok más módon is. A salátába nyers, alaposan megmosott porcsinhajtások és sóskalevelek kerültek. Sokféle porcsinos étel taláható még ITT. Mezei sóskás receptek pedig ITT böngészhetők. 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: