Loading...

Gourmetchef

Gourmetchef / 2024. szeptember 9., hétfő

Spagetti Carbonara

kicsi_1.jpg


Spagetti Carbonara


Kedves Látogatók!


Megosztom veletek Nagymamám receptje alapján készített, gyermekkorom kedvenc tésztáját, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.


 


A recept 4 adagra 


Hozzávalók


15 dkg húsos füstölt szalonna vagy sonka 


3 tojás 


2 dl habtejszín 


só, bors ízlés szerint 


60 dkg spagetti tészta 


2 evőkanál zsír 


20 dkg parmezán sajt vagy más fajta ízlés szerint 


Elkészítés:


A szalonnát kicsi kockákra vágom. A tojásokat a tejszínnel, borssal és a sóval habosra keverem. A szalonnakockákat forró serpenyőben a zsírral ropogósra sütjük. Közben raktunk fel sós és kevés zsiradékos vizet forrni. Ahogy felforr, beleteszem a spagettit és készre főzőm. Ahogy elkészült a szalonna, akkor rászedem a kész és leszűrt spagettit és összeforgatom. Ezután ráöntjük a tejszínes tojást és közepes tűzön krémesre főzzük és azonnal tálaljuk. Megszórhatjuk parmezán vagy egyéb más sajttal. 


Jó étvágyat hozzá.


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: