Mandulás diós korongok gluténmentesen
Hozzávalók kb 45 db-hoz
1 érett banán
50 g méz
100 g puha vaj
100 g porcukor
260 g finomra darált dió-mandula-mogyoró
130-140 g zabliszt
csipet só
A nyújtáshoz:
étkezési keményÍtő
A tetejére:
150 g csokoládé
1 kiskanál olaj
45 db pirÍtott fél dió
A töltelékhez:
kemény, savanykás lekvár (szilvaÍz)
A banánt villával szétnyomkodjuk, hozzákeverjük a puha vajat, a mézet, a porcukrot, a sót, majd a darált csonthéjasokat és a zablisztet. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába csavarjuk és hűtőszekrénybe tesszük legalább 1 órára.
KeményÍtővel megszórt munkafelületen 4-5 mm vastagra nyújtjuk, 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, sütőpapÍros tepsibe helyezzük, majd 180 C fokra előmelegÍtett sütőben rózsaszÍnűre sütjük (12-15 perc). Vigyázzunk, ne égjen meg!
A kockára tördelt csokoládét vÍzgőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat is, majd ebbe mártogatjuk a süteménykorongok felét. Egy-egy diógerezdet teszünk mundegyik közepébe, majd lekvárral megkenjük és összeragasztjuk a csoki nélküli korongokkal.
Igazából másnap nagyon finom, állnia kell, hogy puhuljon.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: