Mákos guba az "öntött kifli"
Nagymamám " öntött kiflinek" hívta a mákos gubát, amit mostanában már nagyon sokféleképpen készítenek, vanília sodóval, sütőben sütve, tortának, stb. Én még mindig ezt az egyszerű, hagyományosat szeretem legjobban.
Hozzávalók:
15 dkg mák
4 db szikkadt kifli
15 dkg kristálycukor
2 dkg mazsola
3 dkg vaj, vagy margarin
4 dl l tej
1 cs. vaníliás cukor
1 kisebb citrom reszelt héja
A kifliket karikákra vágom, a darált mákot összekeverem a cukorral és a citromhéjjal, a vajat vagy margarint felolvasztom, a mazsolát beáztatom.
A tejhez hozzáteszem a vaníliás cukrokat, felforralom.
Egy szűrőbe teszek annyi kiflit amennyi belefér a forró vaníliás tejjel leöntöm a kiflikarikákat.
Ezután tálba borítom, meglocsolom az olvasztott vajjal, vagy margarinnal, megszórom mazsolával és bőven a darált, cukros mákkal.
Ezt ismétlem, amíg el nem fogy, közben minden adagnál újra forralom a tejet. Tetejét is bőven megszórom mákkal.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: