Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. február 18., vasárnap

Mákos guba az "öntött kifli"

Nagymamám " öntött kiflinek" hívta  a mákos gubát, amit mostanában már nagyon sokféleképpen készítenek, vanília sodóval, sütőben sütve, tortának, stb.  Én még mindig ezt az egyszerű, hagyományosat szeretem legjobban. 






Hozzávalók:

15 dkg mák
4 db szikkadt kifli
15 dkg kristálycukor

2 dkg mazsola
3 dkg vaj, vagy margarin

4 dl  l tej
1 cs. vaníliás cukor
1  kisebb citrom reszelt héja
A kifliket karikákra vágom, a darált mákot összekeverem a cukorral és a citromhéjjal, a vajat vagy margarint felolvasztom, a mazsolát beáztatom. 


A tejhez hozzáteszem a vaníliás cukrokat, felforralom. 

Egy szűrőbe teszek annyi kiflit amennyi belefér a forró vaníliás tejjel leöntöm a kiflikarikákat.

Ezután tálba borítom, meglocsolom az olvasztott vajjal, vagy margarinnal, megszórom mazsolával és bőven a darált, cukros mákkal. 

Ezt ismétlem, amíg el nem fogy, közben minden adagnál újra forralom a tejet. Tetejét is bőven megszórom mákkal. 

  

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: