Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. február 18., vasárnap

Csirkepörkölt csalamádéval

Nagyon nagy kedvencem a csirkepörkölt, most tésztát főztem ki hozzá, és csalamádéval ettem. :-) 



 

Hozzávalók:
2 egész csirkecomb
1  fej vöröshagyma
1 ek. sertésszír(vagy 2 ek. olaj) 
1  csapott ek. pirospaprika

bors ízlés  szerint


15 dkg csavart csőtészta 


A zsírt  jól felforrósítom, hozzáteszem a kockára vágott hagymát és világosra pirítom. 

Amikor egyenletesen  világosbarna a hagyma, takarékra veszem a lángot, rászórom a pirospaprikát, gyorsan elkeverem és  rögtön öntök rá kb. fél dl vizet, így nem ég meg a paprika, a hagyma pedig kicsit megduzzad. Erre rakom a kettévágott csirkecombokat, jól elkeverem, hogy mindenhol befedje a hagymás, paprikás zsiradék, majd átpirítom, vagyis "megpörkölöm".  

Ezután öntök alá kevés vizet, sózom, borsozom, fedő alatt puhára párolom a húst.

A tésztát bő, sós vízben kifőzöm, azzal tálalom a csirkepörköltet. 

Csalamádéval fogyasztom. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: