Magok csíráztatása.
A téli napfényhiányos időszakban egyszerűen pótolható az ásványi anyag és a vitamin.
Csíráztathatunk magvakat.
Lehet retek, hagyma, búza és más magvakat is ki csíráztatni.
Egy befőttes üvegbe rakjuk a magokat, lekötjük egy tüll, vagy nylon függöny darabbal.
Ez szolgál szűrőként és biztosítja a szellőzést is.
Egy fél nap vízben áztatjuk, minden nap legalább kétszer átmossuk, de már leöntjük a vizet.
Világos, langyos helyen tartjuk.
Erre legmegfelelőbb az ablak párkány.
Ha napfény éri, az csak előny.
Üvegben, vízben pár nap alatt kihajt és minden nap van friss hagymaszár az étkezéshez.
A hagyma fej ne érjen a vízbe.
https://bloggeranyo.blogspot.com/2014/01/magok-csiraztatasa.html
Így is szép bojtos gyökérzetet fejleszt.
(Ez netes kép)
Ez is egy jó megoldás, több hagyma egy pet palackban.
A búza fú levet magunk is elő állíthatjuk.
Egy balkonládába vetem a búzát.
legalább kétszer le tudom "aratni".
Ásványvízzel leturmixolom, átszűröm.
Le is fagyasztható, hogy télen is kéznél legyen.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: