Loading...

Gourmetchef

Gourmetchef / 2023. december 29., péntek

Lencsefőzelék

lencsefozelek_3_1.JPG


Lencsefőzelék 


 


Kedves Látogatók!


 


Az újévi ebédet érdemes egy finom, egyszerűen elkészíthető, lencsefőzelékkel kezdeni. Én igyekeztem ízletes, de kevés összetevőből összeállítani. Fogadjátok szeretettel.


A recept 4 adagra 


 


Hozzávalók: 


 


25 dkg lencse ,1 nagy fej vöröshagyma , 2 gerezd fokhagyma,  1 evőkanál sertés zsír ,3 db babérlevél, 2 liter víz,1 db erőleveskocka Só, édes fűszer pirospaprika és egyéb fűszerek ízlés szerint  2 evőkanál zsír  4 evőkanál liszt, 1 evőkanál ecet 


 


Elkészítés:


 


 A lencsét előző nap beáztatom. A főzés napján a vöröshagymát zsiradékban megdinsztelem / áttetsző legyen /. A lencsét leszűröm, 5 percig forralom vízben, majd leöntöm róla. Új vizet töltök rá, fűszerezem, só, erőleves kocka, babérlevél dinsztelt hagy ma és fokhagyma. Főzöm, amíg a lencse puha lesz. Rántást készítek, majd piros paprikát teszek bele, felengedem hideg vízzel és a lencséhez töltöm folyamatos kevergetés mellett. Besűrűsödik és kész a főzelék.


 


Elkészítés: Feltét : 


 


Én sült virslivel tálaltam. 


 


 Jó tanács :


Ha túl sűrű lett, akkor tej vagy víz hozzáadásával lehet javítani az állagán. Ha túl híg lett, akkor pedig liszt szórással lehet sűríteni. Jó étvágyat kívánok.


 


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: