Lencsefőzelék
Lencsefőzelék
Kedves Látogatók!
Az újévi ebédet érdemes egy finom, egyszerűen elkészíthető, lencsefőzelékkel kezdeni. Én igyekeztem ízletes, de kevés összetevőből összeállítani. Fogadjátok szeretettel.
A recept 4 adagra
Hozzávalók:
25 dkg lencse ,1 nagy fej vöröshagyma , 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál sertés zsír ,3 db babérlevél, 2 liter víz,1 db erőleveskocka Só, édes fűszer pirospaprika és egyéb fűszerek ízlés szerint 2 evőkanál zsír 4 evőkanál liszt, 1 evőkanál ecet
Elkészítés:
A lencsét előző nap beáztatom. A főzés napján a vöröshagymát zsiradékban megdinsztelem / áttetsző legyen /. A lencsét leszűröm, 5 percig forralom vízben, majd leöntöm róla. Új vizet töltök rá, fűszerezem, só, erőleves kocka, babérlevél dinsztelt hagy ma és fokhagyma. Főzöm, amíg a lencse puha lesz. Rántást készítek, majd piros paprikát teszek bele, felengedem hideg vízzel és a lencséhez töltöm folyamatos kevergetés mellett. Besűrűsödik és kész a főzelék.
Elkészítés: Feltét :
Én sült virslivel tálaltam.
Jó tanács :
Ha túl sűrű lett, akkor tej vagy víz hozzáadásával lehet javítani az állagán. Ha túl híg lett, akkor pedig liszt szórással lehet sűríteni. Jó étvágyat kívánok.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: