Loading...

Gourmetchef

Gourmetchef / 2023. december 29., péntek

Mézes krémes 

foto_5_57.JPG


Mézes krémes 


Kedves Látogatók!


Megosztom veletek az egyik kedvenc desszertemet, ami bonyolultnak tűnik, de nagyon egyszerű és mennyei. Ezzel a desszerttel kívánok minden kedves látogatónak boldog új évet .


 


A recept 4 adagra / recipe for 4 persons:


Hozzávalók:


Tészta:


0,5 kg liszt


6 dkg olvasztott zsír


4 ek olvasztott méz


1 ek tejföl


15 dkg porcukor


1 tojás


1 kávéskanál szódabikarbóna


Krém/ Cream:


500 ml tej 


2 tojás


15 dkg porcukor


20 dkg vaj


1 vanilla puding


1 zselatin expressz (vagy lapzselatin)


Máz:


10 púpozott ek cukor


6 ek főzött kávé


2,5 ek kakaópor


2 dkg vaj


 


Elkészítés:


Tészta:


Vegyél egy nagyobb tálat, tedd bele a lisztet, cukrot és a szódabikarbónát, majd keverd össze. Tedd bele az összes többi hozzávalót és gyúrd össze egy nyújtható állagú, egynemű tésztává. Oszd 4 egyenlő részre. A tésztákat egyesével nagyon vékonyra kinyújtjuk és megsütjük 180 fokos sütőben 10 percig sütőpapírral kibélelt tepsiben. Majd hagyjuk kihűlni.


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: