Kókuszos patkó
Hozzávalók:
30 dkg
liszt, 5 dkg kókuszreszelék, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, 2
tasak vaníliás cukor, 1 teáskanál citromhéj, 1 teáskanál sütőpor, 1 evőkanál
citromlé, csipet só.
Elkészítése:
A kókuszreszeléket
a liszttel összekeverjük, belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, a
kétféle cukrot, a citromlével felhaboztatott sütőport, csipet sót, citromhéjat összegyúrjuk.
A masszából dió nagyságú adagokat csípünk, mindegyikből kis rudat sodrunk, majd
patkóformára alakítjuk. Zsírral kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe
sorakoztatjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre
sütjük.
Tipp: Vaníliás
porcukorba is hempergethetjük. A sütemény sokáig eláll, fémdobozban tárolható.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: