Loading...

Az élet sója - receptjeim

Az élet sója - receptjeim / 2014. július 14., hétfő

Lecsós tarja tejfölös-sajtos spagettivel













Az étel alapötletét még régen az internet világában találtam. Első olvasásra bevallom, elég bizarrnak tűnt számomra a lecsó és a tejföl egy ételen belül. Azonban tudjuk, hogy a lecsó elég sokféle lehet Magyarországon, létezik tejfölös változata is. Úgy döntöttem, megéri kipróbálni. Azóta bevonult a repertoárunkba, bár ilyen formában elkészítve, viszonylagos időigényessége miatt ritkán fordul elő nálunk.








Hozzávalók:


  • 6 szelet sertéstarja, kicsontozva

  • 4 db közepes mérető paprika

  • 4 db közepes méretű paradicsom

  • 3 db közepes méretű vöröshagyma


  • őrölt kömény

  • tejföl, úgy 300-500 grammnyi

  • durumtészta, eredetileg spagetti, a képen tagliatelle

  • reszelt trappista sajt, vagy bármilyen nekünk tetsző kemény sajt



A hússzeleteket bepácoltam. Jelen esetben csak egy enyhe pácot készítettem puhítás céljából, hogy a gyerekek számára is biztosan fogyasztható hússzeleteket kapjunk: sót és tejfölt kevertem össze kis napraforgóolajjal és vízzel, ezzel az eleggyel kentem be a húsok mindkét oldalát. A maradékot ráöntöttem, majd kb. egy órát állni hagytam. Ha ízesebb, erősebb pácot szeretnénk, nyugodtan használjunk hozzá fehérborsot, köményt, pirospaprikát is, ez illik a lecsós ízvilághoz is.

A hússzeleteket serpenyőben olajon enyhén megkapattam, majd egy kevés víz hozzáadásával úgy 10 percet pároltam.

Elkészítettem a lecsó alapot. Az összevágott vöröshagymát, paprikát, paradicsomot sóval olajon megfuttattam, őrölt köményt szórtam rá, majd saját levében pároltam. Ennek is elég nagyjából 15 perc.






A lecsós alapot egy nagy tűzálló tál aljára pakoltam, rápakoltam a hússzeleteket, befedtem, majd ezt így együtt kb. egy órán át sütőbe, maximum hőfokon sütöttem.

Közben kifőztem  a tésztát, összekevertem némi tejföllel és reszelt sajttal. A hússzeleteket kivettem a tűzálló tálból. A lecsós alapot összekevertem a tejfölös-sajtos spagettivel, rápakoltam  a hússzeleteket, és még kb. 10 percre visszatoltam a sütőbe az egészet, hogy az ízek jól összeérjenek.

Markáns, egyúttal lágy, összetett ízű, nagyon laktató étel. 



Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: