Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. szeptember 11., szerda

Lecsó variációk

Nyáron sok lecsót készítettem, mindenféle formában, most ebből készült egy válogatás. Van virslis lecsó, füstölt kolbászos lecsó, lecsó rizzsel és sült debreceni kolbásszal. 





Hozzávalók:

Virslis lecsó :

4  paradicsom  
3 tv paprika
1 nagy fej hagyma

1 pár virsli

2 ek. zsír

cukor
piros paprika

A zsírt lábasba teszem, felmelegítem, beleteszem a fél karikára vágott hagymát, megsózom, 4-5 percig  párolom. 

Ezután következik a nagyobb kockára vágott paprika,  és ilyenkor teszem hozzá a karikára vágott virslit is. Kicsit megsózom a paprikát is, hogy megpuhuljon.

Amikor félig puha hozzáteszem a paradicsomot, ekkor teszek  bele pirospaprikát és kevés cukrot is. 


Addig főzöm, amíg a paradicsom elfövi a levét, és jól besűrűsödik a lecsó. 


Hozzávalók:

Kolbászos lecsó :

4  paradicsom  

3 tv paprika
1 nagy fej hagyma

10 dkg füstölt kolbász

2 ek. zsír

cukor
piros paprika

A zsírt lábasba teszem, felmelegítem, beleteszem a fél karikára vágott hagymát, megsózom, 4-5 percig  párolom. 

Ezután következik a nagyobb kockára vágott paprika,  és ilyenkor teszem hozzá a karikára vágott kolbászt is. Kicsit megsózom a paprikát is, hogy megpuhuljon.

Amikor félig puha hozzáteszem a paradicsomot, ekkor teszek  bele pirospaprikát és kevés cukrot is. 


Addig főzöm, amíg a paradicsom elfövi a levét, és jól besűrűsödik a lecsó. 


Debreceni kolbászos lecsó rizzsel:

Hozzávalók:

4  paradicsom  
3 tv paprika
1 nagy fej hagyma

2 ek. zsír

cukor
piros paprika

1 pár debreceni kolbász

kevés zsír 

15 dkg rizs


A zsírt lábasba teszem, felmelegítem, beleteszem a fél karikára vágott hagymát, megsózom, 4-5 percig  párolom. 

Ezután következik a nagyobb kockára vágott paprika,  é Kicsit megsózom a paprikát is, hogy megpuhuljon.

Amikor félig puha hozzáteszem a paradicsomot, ekkor teszek  bele pirospaprikát és kevés cukrot is. 


Addig főzöm, amíg a paradicsom elfövi a levét, és jól besűrűsödik a lecsó. 

A debreceni kolbászt bevagdosom, kevés zsiradékon körbeforgatva megsütöm. 

A riszt a szokásos módon megpárolom, erre szedem a lecsót, tetejére teszem a sült debreceni kolbászt. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: