Lecsó variációk
Nyáron sok lecsót készítettem, mindenféle formában, most ebből készült egy válogatás. Van virslis lecsó, füstölt kolbászos lecsó, lecsó rizzsel és sült debreceni kolbásszal.
Hozzávalók:
Virslis lecsó :
4 paradicsom
3 tv paprika
1 nagy fej hagyma
1 pár virsli
2 ek. zsír
só
cukor
piros paprika
A zsírt lábasba teszem, felmelegítem, beleteszem a fél karikára vágott hagymát, megsózom, 4-5 percig párolom.
Ezután következik a nagyobb kockára vágott paprika, és ilyenkor teszem hozzá a karikára vágott virslit is. Kicsit megsózom a paprikát is, hogy megpuhuljon.
Amikor félig puha hozzáteszem a paradicsomot, ekkor teszek bele pirospaprikát és kevés cukrot is.
Addig főzöm, amíg a paradicsom elfövi a levét, és jól besűrűsödik a lecsó.
Hozzávalók:
Kolbászos lecsó :
4 paradicsom
3 tv paprika
1 nagy fej hagyma
10 dkg füstölt kolbász
2 ek. zsír
só
cukor
piros paprika
A zsírt lábasba teszem, felmelegítem, beleteszem a fél karikára vágott hagymát, megsózom, 4-5 percig párolom.
Ezután következik a nagyobb kockára vágott paprika, és ilyenkor teszem hozzá a karikára vágott kolbászt is. Kicsit megsózom a paprikát is, hogy megpuhuljon.
Amikor félig puha hozzáteszem a paradicsomot, ekkor teszek bele pirospaprikát és kevés cukrot is.
Addig főzöm, amíg a paradicsom elfövi a levét, és jól besűrűsödik a lecsó.
Debreceni kolbászos lecsó rizzsel:
Hozzávalók:
4 paradicsom
3 tv paprika
1 nagy fej hagyma
2 ek. zsír
só
cukor
piros paprika
1 pár debreceni kolbász
kevés zsír
15 dkg rizs
só
A zsírt lábasba teszem, felmelegítem, beleteszem a fél karikára vágott hagymát, megsózom, 4-5 percig párolom.
Ezután következik a nagyobb kockára vágott paprika, é Kicsit megsózom a paprikát is, hogy megpuhuljon.
Amikor félig puha hozzáteszem a paradicsomot, ekkor teszek bele pirospaprikát és kevés cukrot is.
Addig főzöm, amíg a paradicsom elfövi a levét, és jól besűrűsödik a lecsó.
A debreceni kolbászt bevagdosom, kevés zsiradékon körbeforgatva megsütöm.
A riszt a szokásos módon megpárolom, erre szedem a lecsót, tetejére teszem a sült debreceni kolbászt.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: