Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. február 13., kedd

Kürtöskalács sütőben 1

k2_1.jpg


Régi öreg erdélyi kedvenc egyszerűen. Még karácsonyra kaptam kürtőskalács készítőt, így fel kellett avatni. Fogjuk még másik recepttel is próbálni, de ez is nagyon finom lett. 


k1_3.jpg


Hozzávalók:



  • 220 ml langyos tej

  • 3 ek cukor

  • 20 g (friss) élesztő

  • 500 g liszt

  • 1 nagy csipet só

  • 1 db tojás

  • 1 db tojássárgája

  • 50 g vaj


A sütéshez:






  • 6 ek olvasztott vaj

  • 6 - 8 ek kristálycukor

  • 2 tk fahéj


A kürtőskalács tésztájához a tejben elkeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, és hozzáadjuk a tojást és a tejes, cukros élesztőt. Összedolgozzuk, és hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, amivel együtt 10 percig dagasztjuk a tésztát, majd egy órán keresztül, langyos helyen kelesztjük. 


k4_1.jpg


A sütőnket pedig előmelegítjük 220 fokra. A megkelt tésztát 6 részre osztjuk, és minél hosszabb, mindenhol egyenlő vastag kukacokat sodrunk belőle. A ssütőformánkat megkenjük olvasztott vajjal, rátekerjük a tésztát, kicsit megnyomkodjuk, hogy a tésztacsíkok összeérjenek, majd megkenjük a tésztát is vajjal, és a cukorba hempergetjük. 220 fokos sütőben 12-14 perc alatt megsütjük a kalácsokat, és még forrón fahéjas cukorba hempergetjük a őket.


k3_1.jpg


Jó étvágyat!





Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: