Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. február 25., vasárnap

Kolostoros káposzta

425717977_10220006564553377_6539326520458938616_n.jpg


Egy régi recept, amely nem a kolostorokról, hanem a készítőjéről kapta a nevét, Kolosról. Csupa vitmain fogás néhány alapanyagból.


1 adag 515 kcal, fehérje 35 gramm, szénhidrát 43,2 gramm, zsír 21 gramm


Hozzávalók:



  • 1 kg sertéstarja

  • 1 kg káposzta

  • 25 dkg rizs

  • 2 fej vöröshagyma

  • olaj

  • só, bors, bazsalikom és őrölt kömény


A húst felkockázzuk majd a fűszeres olajos hagymás (1 hagyma kockázva) pácban legalább egy napott hagyjuk érni. Másnap a húst fehérre pároljuk, majd rózsaszínűre sütjük. Amikor a hús kezd pirulni hozzáadjuk a félkarikára vágott hagymát és tovább dinszteljük. Amikor a hagyma is kész hozzáadjuk a feldarabolt káposztát. Amikor a káposzta elkezd levet engedni sózzuk, fehérborssal, köménymaggal  fűszerezzük. Közben megfőzzük a rizst és az ételünket folyamatosan keverve addig főzzük, ameddig a káposzta összeesik, megfő. Ekkor kerül bele a főtt rizs, amellyel átforgatjuk, egy csokor bazsalikomot is teszünk hozzá. Picit pihentetjük, hogy a bazsalikom kiadja az ízét, majd tálaljuk. 


Jó étvágyat!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: