Kolostoros káposzta
Egy régi recept, amely nem a kolostorokról, hanem a készítőjéről kapta a nevét, Kolosról. Csupa vitmain fogás néhány alapanyagból.
1 adag 515 kcal, fehérje 35 gramm, szénhidrát 43,2 gramm, zsír 21 gramm
Hozzávalók:
- 1 kg sertéstarja
- 1 kg káposzta
- 25 dkg rizs
- 2 fej vöröshagyma
- olaj
- só, bors, bazsalikom és őrölt kömény
A húst felkockázzuk majd a fűszeres olajos hagymás (1 hagyma kockázva) pácban legalább egy napott hagyjuk érni. Másnap a húst fehérre pároljuk, majd rózsaszínűre sütjük. Amikor a hús kezd pirulni hozzáadjuk a félkarikára vágott hagymát és tovább dinszteljük. Amikor a hagyma is kész hozzáadjuk a feldarabolt káposztát. Amikor a káposzta elkezd levet engedni sózzuk, fehérborssal, köménymaggal fűszerezzük. Közben megfőzzük a rizst és az ételünket folyamatosan keverve addig főzzük, ameddig a káposzta összeesik, megfő. Ekkor kerül bele a főtt rizs, amellyel átforgatjuk, egy csokor bazsalikomot is teszünk hozzá. Picit pihentetjük, hogy a bazsalikom kiadja az ízét, majd tálaljuk.
Jó étvágyat!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: