Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2023. szeptember 23., szombat

Köleskrokett

koles.jpg


Egyik kedvenc köretem a köleskrokett. Több, mint 10 esztendeje találkoztam ezzel a körettel, azóta is készítem. A bloginkról ez is kimaradt, pedig itt a helye, de van még sok minden, amit nem posztoltunk ki. Most ezen a finomságon van a hangsúly, amely lúgósító hatású, csökkenti a koleszterint, a vércukrot, így mindenkit ajánlott azonfelül, hogy finom.


1 adag : 371 kcal, fehérje: 11,35 gramm, szénhidrát: 54,35 gramm, zsír: 11,3 gramm


Hozzávalók:




  • szerecsendió




  • őrölt bors







  • 2-3 evőkanál liszt




  • 5 dkg krumplipehely




  • 2 tojás




  • 20 dkg köles




  • 5 dl húsleves




  • 3 ek. olívaolaj




  • 1 vöröshagyma




A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és egy evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk. Felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a leöblített kölest. Felforraljuk, és 20-25 perc alatt, többször megkeverve megfőzzük. Ezután levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Ha langyosra hűlt, összekeverjük a burgonyapehellyel, a liszttel, a tojásokkal. Sóval, frissen őrölt borssal és csipetnyi reszelt szerecsendióval ízesítjük. Kroketteket formázunk belőle, forró olajban körös-körül pirosra sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.


Most csirkecombbal, egyszerű salátával fogyasztottuk. Jó étvágyat!


koles1_1.jpg


Tipp: Érdemes kipróbálni, hogy szalonnát pirítunk alá és abban pirítjuk a hagymát, magyarosabb ízvilág, de magasabb kalória értéke lesz.


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: