Loading...

Juditka konyhája

Juditka konyhája / 2023. szeptember 22., péntek

~ FEKETERIBIZLIS , TÚRÓS ÓRIÁSCSIGA ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :


- 50 dkg liszt


- 25 g friss élesztő


- 8 dkg porcukor


- 1 kk só


- 50 ml étolaj


- 1 tojássárgája


- kb 2 , 5  dl langyos tej


töltelék :


- 30 dkg túró


- kb 2 ek tejföl


- 4 ek cukor - vagy ízlés szerint


- 1 tasak vaníliás cukor


- 1 citrom reszelt héja


- egy maréknyi fagyos feketeribizli


tetejére :


- 1 tojás, jégcukor







  • A tésztához az élesztőt 1 dl tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, a porcukrot, majd a közepébe mélyedés készítünk, ide öntjük a felfutott élesztőt, a tojást, az olajat, a tejet és az egészet ruganyos lágy tésztáva dagasztjuk. Ezután letakarva a duplájára kelesztjük.

  • A túrót villával összetörjük és ízesítjük.

  • Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és kb 30 x 40 cm - es nagyságúra kinyújtjuk. Ráhalmozzuk a túrót, majd megszórjuk ribizlivel és felcsavarjuk mint a bejglit, ezután csiga alakra tekerjük. A tészta végét kissé ellapítjuk, a csiga alá hajtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

  • A tetejét lekenjük enyhén felvert tojással, megszórjuk jégcukorral és még 30 percig kelesztjük. Sütés előtt a tésztát  pár helyen egy hústűvel megszurkáljuk és kb 35 - 40 perc alatt aranybarnára sütjük. 








Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: