Kijevi csirkemell
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemell, 2 tojás, só,
bors, liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez;
a töltelékhez:
15 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj, 2
evőkanál tejföl, 2 cikk zúzott fokhagyma, apróra vágott petrezselyemzöld, só,
bors, késhegynyi reszelt szerecsendió.
Elkészítése:
A tölteékhez a hozzávalókat
összekavarjuk. A húst felszeleteljük, kissé klopfoljuk, sóval és borssal
fűszerezzük, rákenjük a tölteléket és felcsavarjuk, kb. egy órára
hűtőszekrénybe tesszük.
Szokásos módon lisztbe, tojásba
és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, de nem túl forró olajban kb. 5-8 perc alatt megsütjük,
majd fogyasztás előtt hagyjuk hűlni pár percig. Magában, kenyérrel vagy
valamilyen tetszőleges körettel fogyasztjuk.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: