Kelkáposztafőzelék sült kolbásszal
Minden főzeléket szeretek, de a kelkáposzta különösen nagy kedvencem. :-)
Hozzávalók:
1 kisebb fej kelkáposzta
2 közepes krumpli
só, bors
1/2 mk. kanál köménymag
1/2 ek. zsír
1/2 ek. liszt
1 dl tej
20 dkg kolbász
kevés zsír a sütéshez
pici pirospaprika
A kelkáposztát szeletekre vágom és a kocára vágott krumplival együtt felteszem főni, annyi vízben, hogy épp csak ellepje. Azért nem kell sok víz, mert engedni fog a kelkáposzta. Fűszerezem sóval, borssal, köménymaggal.
Amikor a krumpli megfőtt, már jó a kelkáposzta is. A zsírból és lisztből világos rántást készítek, a főzőlével öntöm fel, azután ráöntöm a kelkáposztára, majd hozzáadom a tejet is, együtt jól összeforralom.
A kolbászt karikára vágom, majd zsíron minden oldalát megsütöm. A főzelékre teszem, a visszamaradt zsírba keverek egy kis pirospaprikát, és ezzel locsolom meg a főzeléket.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: