Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. augusztus 28., szerda

Kelkáposztafőzelék sült kolbásszal

Minden főzeléket szeretek, de a kelkáposzta különösen nagy kedvencem. :-) 





Hozzávalók: 

1 kisebb fej  kelkáposzta

2 közepes krumpli

só,  bors

1/2  mk. kanál köménymag

1/2 ek. zsír

1/2 ek. liszt

1 dl tej

20 dkg  kolbász

kevés zsír a sütéshez 

pici pirospaprika 


A kelkáposztát  szeletekre vágom és a kocára vágott krumplival együtt felteszem főni, annyi vízben, hogy épp csak ellepje. Azért nem kell sok víz, mert engedni fog a kelkáposzta. Fűszerezem sóval, borssal, köménymaggal. 

Amikor  a krumpli megfőtt, már jó a kelkáposzta is. A zsírból és lisztből világos rántást készítek, a főzőlével öntöm fel, azután ráöntöm a kelkáposztára, majd hozzáadom a tejet is, együtt  jól összeforralom.  

A  kolbászt karikára vágom, majd zsíron minden oldalát megsütöm. A főzelékre teszem, a visszamaradt zsírba keverek egy kis pirospaprikát, és ezzel locsolom meg a főzeléket. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: