Darapuding házi sárgabarackdzsemmel
Nyáron szeretek gyors desszerteket készíteni, ez is ilyen. :-) Ezt már a frissen főzött sárgabarackdzsemmel ettük. :-)
Hozzávalók:
5 dl tej
10 dkg búzadara
2 ek. cukor
2 dkg vaj, vagy margarin
1/2 citrom reszelt héja
1 cs. vaníliás cukor
2 tojás
1 csapott ek. cukor
házi sárgabarackdzsem
A tejet felforraltam, állandó keverés mellett beleszórtam a búzadarát, majd belekevertem az előzőleg 2 ek. cukorral 1 vaníliás cukorral kikevert 2 tojássárgákat, és együtt sűrűre főztem.
Levettem a tűzről, még forrón belekevertem 2 dkg vajat, a reszelt citromhéjat, és beleforgattam a tojások keményre vert habját. (1 csapott ek. cukorral vertem fel) Hideg vízzel kiöblített tálba öntöttem, lehűtöttem.
Amikor kihűlt tányérra borítottam és leöntöttem házi sárgabarackdzsemmel.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: