Túróval töltött császárzsömle
Nagyon ideális desszert, ha gyorsan akarunk valami finomat készíteni. :-)
Hozzávalók:
4 db szikkadt császárzsömle
25 dkg tehéntúró
1 marék áztatott mazsola
1 vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
3 ek. cukor
1 tojássárga
1 ek. tejföl
Az áztatáshoz:
2 dl tej
1 vaníliás cukor
1/2 ek. cukor
A tetejére:
vaníliás porcukor
A tejben jól elkeverem a cukrot és a vaníliás cukrot.
A zsömlék tetejét levágom, a belsejét kiszedem, majd a vaníliás, cukros tejbe forgatom a kivájt zsömléket, de nem kell nagyon eláztatni. A levágott kalapjukat is megáztatom kicsit. A zsömléket kivajazott sütőlemezre rakom.
Elkészítem a túrótölteléket. A túrót áttöröm, hozzáadom a cukrokat a tojássárgát, a tejfölt, az áztatott mazsolát, a citromhéjat és zsömlék belsejét is, amit előtte szintén megáztatok kicsit a vaníliás, cukros tejben, majd kinyomkodok. Az egészet jól összekeverem. Ezt a tölteléket a zsömlékbe töltöm, a kalapjukat visszahelyezem.
Előmelegített sütőbe teszem, közepes hőmérsékleten addig sütöm amíg a zsömle külső része ropogósra sül. Figyelni kell, mert hamar megsül, kb. 8-10 perc a sütési idő.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: