Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. január 29., hétfő

Karfiol röszti

karfiol.jpg


A most következő recept egy szuper köret, de önmagában is kiváló főétel lehet egy mártogatóssal. Gyors, egyszerű, szénhidrátszegény, egy adagban 25 gramm van. Röszti helyett krokettnek is formázhatjuk.


Hozzávalók:



  • 1 kg karfiol 

  • 2 zsemle

  • 1 kis csokor petrezselyem

  • 20 dkg reszelt füstölt sajt

  • só, őrölt bors

  • 2 tojás

  • 1-2 ek mustár


A karfiolt főzzük meg, szűrjük le és törjük össze, nem kell pürésíteni. Hagyjuk kihűlni. Ha ez megtörtént adjuk hozzá a korábban vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét, a reszelt sajtot, az aprított petrezselymet, tojásokat, sót, borsot, mustárt és dolgozzuk össze az egészet. Ezt követően hagyjuk állni 1 órát. Formázzunk rösztinek megfelelő korongokat, forgassuk zsemle morzsába és süssük ki forró olajban. Az olajat sütés után papírral itassuk le az ételről.


Jó étvágyat! 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: