Karácsonyi mákos guba
A zserbó és Marlenka mellé idén karácsonykor is készült mákos guba, isteni finom lett. :-)
Hozzávalók:
30 dkg mák
8 db szikkadt kifli
30 dkg kristálycukor
5 dkg mazsola
10 dkg vaj, vagy margarin
7 dl l tej
1 dl víz
2 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
A kiflit karikákra vágom, a darált mákot összekeverem a cukorral és a citromhéjjal, a vajat vagy margarint felolvasztom, a mazsolát beáztatom.
A tejet összeöntöm a vízzel, hozzáteszem a vaníliás cukrokat, felforralom.
Egy szűrőbe teszek annyi kiflit amennyi belefér a forró vaníliás tejjel leöntöm a kiflikarikákat.
Ezután tálba borítom, meglocsolom az olvasztott vajjal, vagy margarinnal, megszórom mazsolával és bőven a darált, cukros mákkal.
Ezt ismétlem, amíg el nem fogy, közben minden adagnál újra forralom a tejet. Tetejét is bőven megszórom mákkal.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: