kagylós padlizsános-cukkinis tészta paradicsomos-tejszínes mártásban
A piacok most bővelkednek jobbnál jobb zöldségekkel, ilyenkor igyekszem ezekből minél több mindent elkészíteni. Két nagy kedvencem a cukkini és a padlizsán. Ebből a zöldségből nagyon finom ragut főztem, így ezt a receptet osztom meg veletek. És hogy hű maradjak önmagamhoz, ezt is wokban készítettem el. Aki nem szereti a kagylót, az helyettesítheti virslivel, vagy főtt, füstölt tarjával.
Hozzávalók: 1-1 közepes cukkini és padlizsán, 1 nagyobb vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, szárított bazsalikom ízlés szerint, 2-2 dl passata és főzőtejszín, 25 dkg főtt, fagyasztott kagyló, kedvenc tésztánk.
Elkészítés: A tésztát előírás szerint megfőzzük. Az apróra vágott vöröshagymát zsiradékon megpirítjuk. Kisebb darabokra vágjuk a zöldségeket. Amikor a hagyma megpirul, akkor adjuk hozzá elsőnek a padlizsánt, amivel tovább pirítjuk. Ha már félig puha, ekkor adjuk hozzá a cukkinit. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal ízesítjük. Bele öntjük a passatát, és a kagylót is. Ha a cukkini is puha, hozzáadjuk a főzőtejszínt, összeforraljuk, és már kész is.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: