Joghurtos fánk
Nem is tudom, hogy miért nem sütök gyakrabban fánkot? A kedves olvasók hogy vannak vele? Olyan hamar elkészül, és finom uzsonna vagy egy tartalmas leves után második fogás. Most foghúzott 😊 lányomnak szereztem örömet vele, amikor már ehetett tejeset. Régen sem javasolták a tejtermékeket foghúzás után? Nekem csak műtétjeim voltak fogágybetegség miatt, de nem emlékszem erre.
Ma reggel korán keltem, hogy meglepjem vele. Sikerült is, de felvágottat reggelizett, a fánk csak ráadás volt.
Hozzávalók:
10 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál édesítő 1:4
20 ml rum
maréknyi mazsola
1 teáskanál vaníliaaroma
1 teáskanál citromlé
1 tojás
1,5 dl joghurt
Hozzávalók:
10 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál édesítő 1:4
20 ml rum
maréknyi mazsola
1 teáskanál vaníliaaroma
1 teáskanál citromlé
1 tojás
1,5 dl joghurt
A mazsolát még nyáron, a lelkészi csendeshéten kaptam egy kolléganőtől egy kis üvegben. Nagyon meglepődtem a kedvességén, mert nekem áztatta be rumba, hátha tudom használni a blogban. Betettem a szekrénybe, és jól elfeledkeztem róla. Amikor takarítottam, akkor rácsodálkoztam, de aztán nem lett belőle semmi. Most éppen jól jött. Tulajdonképpen a horvát fritulét sütöttem meg tk liszttel.
A száraz anyagokat összekeverjük egy habverővel, beleütjük a tojást és a többi folyékony összetevőt, és jól elkeverjük. Olajat forrósítunk, és olajba mártott teáskanállal adagoljuk bele a tésztát. Amikor szép már barnák lettek, akkor szűrőkanállal szalvétára szedjük őket. Mi csak így ettük, de lekvárral is finom lehet.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: