Loading...

"Anya, ez isteni!...", avagy Gabojsza konyhája

"Anya, ez isteni!...", avagy Gabojsza konyhája / 2022. január 20., csütörtök

IR barát sajtos rúd


Sós
rágcsa, ami igencsak eteti magát. Attól a csipetnyi cayenne borstól, amit
belecsempésztem egészen halványan csípős, jól csúszik rá a sör.

Hozzávalók:
150
g zabpehelyliszt
100 g teljes kiőrlésű liszt
75 g puha vaj
160 g finomra reszelt sajt (nálam Maasdamer)
2 lapos ek tejföl
1 tojás
csipetnyi őrölt chili, vagy cayenne bors (ízlés szerint, opcionális)
2 tk só
a tetejére reszelt parmezán/szezámmag
a nyújtáshoz sütőpapír


A
szobahőmérsékletű, puha vajhoz hozzáadom a kimért teljes kiőrlésű és zabpehelylisztet.
Belekeverem a sót és chilit/cayenne borsot, majd hozzáadom a tejfölt, tojást,
és a finomra reszelt sajtot. Összegyúrom (kissé kemény, omlós tészta lesz a
végeredmény). 


Két
sütőpapír között kb 2-3 mm vékonyra kinyújtom (azért sütőpapír között, mert így
nincs fölösleges plusz liszt, ami még plusz szénhidrát és kalória lenne) és derelyevágóval
vékony csíkokra szeletelem. 


A
sütőt előmelegítem 180 fokra, alul-felül sütés + légkeverés módban. Sütőpapírral
bélelt tepsire helyezem őket, lekenem vízzel (hogy tapadjon), és megszórom őket
szezámmaggal. Mehetnek is be a sütőbe, ahol nagyjából 10-12 percig sülnek.


Ez a recept volt az alap.

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: