Loading...

Gourmetchef

Gourmetchef / 2023. április 4., kedd

Húsvéti fonott kalács

img_20220415_125157.jpg


Húsvéti fonott kalács


 


Kedves Látogatók!


 Itt a húsvét, készítettünk egy kalácsot DW-s hozzávalókkal.


Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek.


 A recept 1 kalácsra  :


 


Hozzávalók:


-50 dkg DW-50 liszt,


1,5 dl tejszín


3 dkg DW1:4 cukorhelyettesítő


5 dkg friss élesztő (( porélesztővel 7gramm))


2 dl langyos tej élesztő futtatásához


3 db tojás -1 tojás a kenéshez –


csipet só


 


Elkészítés:


A langyos tejben pici sóval és cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A szitált liszthez hozzáadjuk a nedves hozzávalókat, és az egészet összegyúrjuk, majd kidagasztjuk, kb 20 perc, hogy szép sima felületű legyen a tészta. Letakarva állni hagyjuk egy órát.  Ezt követően a szép magasra megkelt tésztát 6 egyenlő részre vágjuk, és kis cipókká formázzuk, Hagyjuk kelni további 40 percet. Ezt követően 6 rudat sodrunk a cipókból, kb 40-50 cm hosszúak, a végüket összecsípjük és megcsináljuk a fonást. Az így elkészült kalács tésztát belehelyezzük a sütőedénybe, melyet kibéleltünk sütőpapírral. Lekenjük a felvert tojással, lefedjük, és langyos helyen további 20-30 percet hagyjuk kelni. Ezt követően még egyszer megkenjük tojással és betesszük a sütőbe.


Sütés:


alsó + felső 180 fokon kb.: 45 -50 perc


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: