Diós tetejű
Korábban sütöttem vágott diós tetejű aprósütit, s Férjemnek nagyon ízlett, ezért a karácsonyra tervezett linzer helyett hasonló készült. Ezúttal is nagy sikere volt, a tetején megpirult diódarabok biztosítják a varázsát. A húsvéti asztalon sem vallana szégyent! 😉
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- csipet só
- 20 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 tojás lekenni
- maréknyi durvára aprított dió
- lekvár összerakni
Így készült:
A diót késsel feldaraboltam.
A lisztet, porcukrot, csipet sót, vaníliás cukrot, sütőport elvegyítettem, majd elmorzsoltam a vajjal. Hozzáadtam a tojásokat és összegyúrtam.
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam, korongokat vágtam ki belőle, tepsibe pakoltam. Felvert tojással lekentem, diódarabokat szórtam rájuk, kissé bele is nyomkodtam. Dió csak úgy a korongok felére került.
180 fokos sütőben egész világosra sütöttem- csak addig, míg enyhén pirulni kezd a széle. Hamar sül, figyelni kell rá.
Mikor kihűlt, egy diós korongot lekvárral összeraktam egy üressel. Málnalekvárt használtam.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: