Loading...

teller-cake

teller-cake / 2023. július 2., vasárnap

Habos ribizlis süti


Már megint a Femina oldalon találtam egy szuper receptet. Anyukám leszüretelte a ribizlit a lányaimmal és nekem is jutott egy jó adag belőle. Eszembe jutott, hogy készítettem már habos süteményt belőle, most egy új receptet akartam kipróbálni.

Ez annyira telitalálat lett, hogy csak na! :-D 

27x34 cm-es tepsiben készült, de mire észbe kaptam, már csak két sor maradt belőle. <3

A recepten csak annyit változtattam, hogy reszelt citromhéj is került a tésztába.

Hozzávalók:

Tészta:

25 dkg liszt
15 dkg cukor
5 dkg vaj
3 tojássárgája
3 evőkanál forró víz
2 teáskanál sütőpor
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
Fél citrom reszelt héja
Tetejére:

50 dkg ribizli
20 dkg cukor
3 tojásfehérje
1 csipet 

A tésztához a vajat olvaszd fel. A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját a forró vízzel keverd habosra, majd add hozzá a kétféle cukrot, citromhéjat, olvasztott vajat. 
A lisztet keverd el a sütőporral, és a tejjel felváltva adagold a tojásos részhez. Keverj belőle sima tésztát, majd egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában, és told 180 fokos sütőbe 15 percre. Ha kész, vedd ki, és tekerd le a sütő hőfokát 150 fokra. 
Közben a ribizlit mosd meg, és szárazd le. A tojásfehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, majd adagold bele folyamatosan a cukrot is. 
A kisült tésztán oszd el először a ribizlit, egyengesd el a tetején a tojáshabot, és told vissza a sütőbe nagyjából húsz percre, amíg megpirul a teteje.



Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: