Fügelikőr kész! Vagy nem...
Letelt két hónap, és leszűrtem a likőrömet, de legnagyobb meglepetésemre kocsonyás lett. Nem is kicsit. Nem pudingszerű azért, de nem is az az áttetsző, kristályos valami, amire számítottam. Az íze nem rossz, de még elbír egy kis citromlét vagy valamilyen fűszert. Így néztek ki leszűrés előtt.A kis üveget egyelőre hagytam.1,2 dl víz
fél citrom leve
1 teáskanál vaníliás cukor
fahéj darabok, csillagánizs, szegfűszeg
Elkészítés:
A vízben felfőzzük a cukrot és a fűszereket, majd hozzáadjuk a citromlét. Közben a fügét megmossuk, feldaraboljuk, és egy literes üvegbe halmozzuk. Ráöntjük a kihűlt főzetet, majd felöntjük annyi vodkával, hogy teljesen ellepje. Jól lezárjuk, és a hűtőbe tesszük. A bal oldalon a mai vodkás fügék. Jobb oldalon pedig látható, mennyire megváltozott a gyümölcs és a lé színe is. Mikor szűrjem le? Tanácstalan vagyok, 45 napot is írnak, de hónapokat is. Vajon nem romlik-e meg, ha csak ilyen kevés vodka van benne, ráadásul a citromlét és a fügét nem is forraltam fel. A birsalmát felfőztem, de a fügét nem akartam, nehogy szétmálljon. Majd kóstolgatom. 😊
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: