Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. augusztus 29., csütörtök

Frankfurti leves

Kaptam végre hámozott frankfurti virslit, így főztem frankfurti levest, amit nagyon szeretek. :-) 



 



Hozzávalók:

1/2 fej kelkáposzta
2 kisebb krumpli
1 pár frankfurti virsli

1 ek. zsír
1 ek. liszt
1 dl tejföl
köménymag, ízlés szerint
2-3 cikk fokhagyma

bors ízlés szerint
2 kk. pirospaprika
majoránna ízlés szerint

A kelkáposztát cikkekre vágom, a kockára vágott krumplival, a karikára vágott virslivel felteszem főni. Sóval, borssal köménymaggal ízesítem, hozzáteszem a fokhagymát is.

Amikor puha a kelkáposzta, a zsírból, lisztből világos rántást készítek, a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, hideg vízzel felhígítom, majd a leveshez adom jól összeforralom.

Ekkor teszem bele a majoránnát, nem kell sok, mert eléggé intenzív íze van.

A tejfölt kikeverem kevés levessel, fokozatosan hígítom, így adom hozzá (hőkiegyenlítés), ezzel is jól összeforralom.

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: