Loading...

A tetovált lány konyhája

A tetovált lány konyhája / 2021. augusztus 26., csütörtök

Fodros saláta sült császárral

Lassan 10 éve, hogy elkezdtem írni a blogomat, és pontosan 10 éve, hogy elvégeztem a szakácstanfolyamot.


Egy nagyon kreatív gyakorlati tanárom volt, aki a klasszikusokon kívül több ismertebb külföldi ételt is megmutatott.


Ez az egyszerű, de igazán különleges saláta is a repertoárban volt, azóta többször elkészítettem itthon is.


Kóstoljátok meg!


Frisée aux lardons (frizésaláta császárszalonnával)


20200527_121422s.jpg


Hozzávalók 4 főre:


1 fej frizésaláta (vagy más, fodros levelű saláta)


3 db csirkemáj


2 ek vörösborecet


Olívaolaj


Só, bors


25 dkg császárszalonna


 


A szalonnát csíkokra vágjuk, egy serpenyőben pörcösre sütjük, félretesszük. Kb. két ek-nyi zsírt hagyunk a serpenyőben, megsütjük rajta a falatnyi darabokra vágott és villával megszurkált májat. Mikor kész, lecsepegtetjük és a botmixer poharába tesszük. Hozzáadunk 1 mk sót, szép adag frissen őrölt borsot, a borecetet és 5 ek olívaolajat. Összeturmixoljuk. Ez lesz a salátaszósz, szóval ha túl sűrű lenne, kevés vizet adhatunk hozzá. Egyébként pedig igazíthatunk az ízén, ha nem elég savanykás, még egy kis ecetet hozzáadunk, sózhatjuk is. Kihűtjük.


A salátát falatnyi darabokra tépkedjük, megmossuk, alaposan lecsepegtetjük. Összeforgatjuk az öntettel, a szalonnával megkoronázva tálaljuk.


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: