Fetás saganaki
Nagyon kedvelem az ilyen egyszerű de nagyszerű egytálételeket, amivel minimális munka jár.
Mikor a barátnőm egy újságból származó receptet ajánlott, bevallom szkeptikus voltam. Azt hittem ennyi paradicsom dominánsként lesz benne jelen és a többi “résztvevő” nem jut szerephez. Nagyot tévedtem, legnagyobb örömömre, mert bizony igencsak gazdag ízvilág mutatkozott meg a végeredményben. A kolbász pedig zseniálisan körbeöleli ízbimbóinkat, annak ellenére, hogy egy normál mennyiség lapul meg benne.
Szóval mindenképpen ki kel próbálni, és garantálom, hogy nem az lesz az utolsó, hogy elkészül!😉
Hozzávalók:
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors opcionális
oregáno, római kömény 1 tk. Én egy kis provence-i fűszerkeverékkel is feldobtam
2 konzerv hámozott paradicsom
2 konzerv bab
Kb. 30 dkg füstölt kolbász ( nálam mangalica került bele)
20 dkg feta sajt
olíva olaj
Elkészítés:
Az aprított hagymákat megpirítjuk olíva olajon. Fűszerezzük. Felöntjük a hámozott paradicsommal, és kissé összefőzzük.
A kolbászt tűzálló tálba karikázzuk, majd jöhet rá a lecsepegtetett bab, az elkészült szósz, és végül rámorzsoljuk a fetát.
Kb. 15 perc alatt készre sütjük. Alsó-felső sütés, 200 fok.
Nálunk hercegnő burgonya, és bulgur volt hozzá a köret.
Friss, kertben termett rozmaringgal tálaltam de, ha lett volna itthon, a friss bazsalikommal sem spóroltam volna, az tuti!😃
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: