Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2023. november 16., csütörtök

Fermentált édesköményes, csilis-szárzelleres savanyúság

edes1_1.jpg


Mostanra oldalunkon is megszokott lett a fermetált étel, ezek közül jön egy újabb, ami annyira finom, hogy nálunk elkészültét követően azonnal el is fogyott, de sikerült róla képet készíteni még akkor is, ha nem legjobbat. E recept is egy újabb alternatíva lesz az édeskömény elkészítéséhez. 


Hozzávalók:



  • 1 kg édesköménygumó

  • 20 dkg szárzeller

  • édesköményből a zsenge kaporlevelei

  • 1 tk szárított kakukkfű

  • ízlés szerint őrölt csilipaprika

  • 1 púpozott ek jódozatlan só (pl.: parajdi)


Első lépésnként a szárzellert vékonyra szeleteljük, majd legyaluljuk az édesköményt. Hozzáadjuk a sót, hagyjuk pihenni, majd 20 perc elteltével amikor már levet engedjük szépen összemasszirozzuk a fűszerekkel, hogy engedjen annyi levet ami ellepiu. Üvegbe, fermentáló edénybe tesszük. Ha kevés rajta a folyadék akor felöntjük, majd lesúlyozzuk hogy ne érintkezzen a levegővel. 1 hét alatt kész, de ha hagyjuk 2-3 hetet érlelni még finomabb. 


Jó étvágyat!


 


U.i.: Vigyázat, nagyon finom!


edes2_2.jpg


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: