Fekete kagylós spagetti
A recept neve olaszul: Spaghetti con le cozze in bianco
Az olasz konyha klasszikusa ez az év minden időszakában készíthető fogás. Borral, fokhagymával, petrezselyemmel ízesítik, harmóniáját az egyszerűsége adja. Tengerparton járva bátran kóstoljuk meg!
Előkészítési idő: | 15 perc (friss kagyló használata esetén: 30 perc) |
Főzési idő: | 10-12 perc |
Típus: | tészták, tenger gyümölcsei |
Nehézségi fok: | könnyű |
Hozzávalók 4 személyre:
400 g spagetti
1,5 kg friss fekete kagyló vagy 250 g mirelit, tisztított kagyló
olívaolaj
1 pohár fehérbor
1,5 kg friss fekete kagyló vagy 250 g mirelit, tisztított kagyló
olívaolaj
1 pohár fehérbor
1 gerezd fokhagyma
apróra vágott friss petrezselyem
só
apróra vágott friss petrezselyem
só
Elkészítése
- Friss kagyló esetén
A kagylókat megmossuk, héjukat súrolószivaccsal vagy kefével megtisztítjuk, majd egy fazékban lefedve, nagy lángon addig főzzük míg a kagylók ki nem nyílnak. Ez körülbelül 5-10 perc. A kagylóhúst kivesszük a kagylóhéjból és félretesszük (néhány kagylót érdemes héjastól megtartani a dekoráció kedvéért). A kagylók levét leszűrjük és félretesszük - Mirelit kagyló esetén
A kagylókat hűtőben vagy szobahőmérsékleten felolvasztjuk, az általuk engedett levet leszűrve félretesszük. - Egy serpenyőbe felmelegítjük az olívaolajat, majd beletesszük a megtisztított fokhagymát. A fokhagymát 1-2 percig pirítjuk, majd eltávolítjuk. Aki a csípősebb ízeket kedveli a fokhagymával együtt egy kevés peperoncino paprikát is adhat hozzá.
- A fűszeres olajra ráhelyezzük a kagylókat és megöntözzük egy pohár fehérborral. Magas lángon 2-3 percig főzzük, épp addig míg a fehérbor elpárolog.
- A tésztát sós vízben kifőzzük, majd összekeverjük a kagylós alappal. Friss, apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: