Loading...

A tetovált lány konyhája

A tetovált lány konyhája / 2020. december 9., szerda

Fahéjas kürtőskalács-süti

Kívül ropogós, belül puha és nagyon fahéjas


Sajnos csak ritkán próbálok ki új sütiket, aki ismer, az tudja, hogy nem vagyok édesszájú. Viszont a fiúkáim meg a Zuram imádják. Szóval időnként kedvezek nekik és a megszokott zserbón és almás pitén kívül összedobok valami szimpatikus kinézetű édességet is.


Nemrég ezt a gyöngyszemet találtam, és be kell vallanom, még én is benyomtam belőle hármat-négyet... :D


Az állagát kb. a kürtős kalácshoz tudom hasonlítani, szóval a mostani karanténos időkben is hozzájuthatunk a szeretett ízekhez bármiféle eszköz megvásárlása nélkül.


 Recept innen.


Fahéjas csigatekercs


 1.jpg


Hozzávalók:


45 dkg liszt


5 dkg olvadt vaj


1,5 tk szárított élesztő


2,5 dl tej


6 dkg porcukor


1 tojás


A töltelékhez:


10 dkg porcukor


1 ek fahéj


5 dkg vaj


A tetejére:


2 ek víz + 1 ek porcukor simára keverve


 


A tésztához valókat ragacsos tésztává dagasztjuk, elég, ha összeáll. Langyos helyen, nedves konyharuhával letakarva 1 órát kelesztjük.


Amíg kel, a vajat felolvasztjuk, kikeverjük a fahéjjal és a porcukorral.


A tésztát lisztezett deszkán kb. 40*50 cm-esre nyújtjuk, megkenjük a fahéjas keverékkel. A rövidebb oldalánál fogva feltekerjük, 8 hasonló méretű trapéz alakú darabra vágjuk.


Egy tepsibe, amiben mindegyik kényelmesen elfér, szilikonos sütőpapírt terítünk. A trapézokat elhelyezzük rajta, a hosszabbik oldalukkal lefelé. A kezünkkel kicsit kilapítjuk.


További fél órát pihentetjük.


Ezután 200 fokos sütőbe toljuk és addig sütjük, míg barna nem lesz.  Kivéve megkenjük a cukros vízzel és megpróbáljuk megvárni, míg kihűl :D


Na, jó ez vicc volt, hiszen forrón a legfinomabb!


Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: