Loading...

Csont nélkül...csak egyszerűen

Csont nélkül...csak egyszerűen / 2022. november 27., vasárnap

Erdélyi parasztcsorba húsgombóccal

Direkt egy kicsivel több darált húst vettem a
így el is készült a gombhoz a kabát, vagyis
a húsgombóc betét miatt a finom leves.
😊
Hozzávalók...jelen esetben (4,5 literes fazékhoz):
-kb. 20 dkg darált hús (lehet sertés, szárnyas, amit szeretünk)
-fél kk Noszlopi fokhagymakrém
-1 tk vöröshagymakrém (ehhez ez praktikusabb)
-só
-frissen darált fekete bors

-1 kisebb fej karfiol
-1 közepes méretű karalábé
-2 db petrezselyemgyökér
-4-6 közepes méretű sárgarépa
-1 nagy fej vöröshagyma
-kevés olaj
-só
-frissen darált feketebors
-pici csemege paprika
-életízesítő 
-fél csomag BORS MAGIC levesfűszer...egyenesen Erdélyből és innen már lehet tudni, hogy savanyú levesről beszélünk😊
-1 közepes doboz tejföl (kb. 3 dl)
-2 dl 30%-os tejszín

Az egész műveletet a hússal kezdtem, hadd álljon
egy kicsit a fűszerekkel, az jót tesz neki.
Tehát a darált húst alaposan összekeverem a
felsorolt hozzávalókkal, majd apró, pici gombócokat
készítek és a hűtőben pihenni hagyom, amíg a levest
útnak indítom.
A burkolatától megfosztott vöröshagymát
kicsire összevágom és kevés olajon dinsztelni
kezdem. Közben megtisztítom és darabolom a
zöldségeket, amiket a hagymás alapra dobok és
pár percig együtt párok, majd felöntöm vízzel,
felfőzöm, ízesítem,
Emiatt lesz majdnem autentikus íze a levesnek.

belekerülnek gombócék is és készre főzöm.

Ha minden puha, mehet a levesbe a tejföl
és a tejszín (ebbe sűrítést nem szoktam tenni),
ezekkel is felfőzöm és készen is vagyok.

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: