Erdei gomba krumplival
Ezt az ételt a szüleim készítették régen, most eszembe jutott, és elkészítettem. :-) Nagyon szeretem. :-)
Hozzávalók:
30 dkg csupros gomba
1 fej hagyma
1/2 ek. zsír
1/2 ek. pirospaprika
1 közepes krumpli
só
bors
1 cs. petrezselyemzöld
A gombát alaposan, több vízben megmosom, kisebb darabokra vágom, és megabálom. Én minden erdei gombát megabálok a biztonság kedvéért, szüleimtől így láttam. Egy edényben forralok vizet, belerakom a gombát és 1 percig forralom, majd szűrővel kiszedem.
Egy lábasban megforrósítom a zsírt, ráteszem az apró kockára vágott hagymát, világosra pirítom, tűzről lehúzva hozzáadom a pirospaprikát, majd a megabált gombát. Megsózom, borsozom.
Kevés vizet önök alá, és kb. 15 perc főzés után hozzáteszem a vékony karikára vágott krumplit, beleteszem az apróra vágott petrezselyemzöldet, együtt főzöm készre, amíg a krumpli megpuhul.
Puha kenyérrel fogyasztom.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: