Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. november 5., kedd

Erdei gomba krumplival

Ezt az ételt a szüleim készítették régen, most eszembe jutott, és elkészítettem. :-) Nagyon szeretem. :-) 




Hozzávalók:

30 dkg csupros gomba

1  fej hagyma

1/2 ek. zsír

1/2  ek. pirospaprika

1 közepes krumpli 

bors

1 cs. petrezselyemzöld

A gombát  alaposan, több vízben megmosom, kisebb darabokra vágom, és megabálom. Én minden erdei gombát megabálok a biztonság kedvéért, szüleimtől így láttam. Egy edényben forralok vizet, belerakom a gombát és 1 percig forralom, majd szűrővel kiszedem.

Egy lábasban megforrósítom a zsírt, ráteszem az apró kockára vágott hagymát, világosra pirítom, tűzről lehúzva hozzáadom a pirospaprikát, majd a megabált gombát. Megsózom, borsozom. 

Kevés vizet önök alá, és kb. 15 perc főzés után hozzáteszem a vékony karikára vágott krumplit, beleteszem az apróra vágott petrezselyemzöldet, együtt főzöm készre, amíg a krumpli megpuhul. 

Puha kenyérrel fogyasztom. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: