Erdei csupros gombapörkölt
Kedvenc ételem az erdei gomba, most csupros gombából készítettem pörköltet, jó petrezselymesen, amit kenyérrel ettem. :-)
Hozzávalók:
30 dkg erdei csupros gomba
1 fej hagyma
1/2 ek. zsír
1/2 ek. pirospaprika
só
bors
1 cs. petrezselyemzöld
A gomba fejeit levágom, a szárát nem teszem bele, esetleg a vastagabbakat. Alaposan, több vízben megmosom és megabálom. Én minden erdei gombát megabálok a biztonság kedvéért. Egy edényben forralok vizet, belerakom a gombát és 2-3 percig forralom, majd leszűrőm.
Egy lábasban megforrósítom a zsírt, ráteszem az apró kockára vágott hagymát, világosra pirítom, tűzről lehúzva hozzáadom a pirospaprikát, majd a megabált gombát. Megsózom, borsozom, hozzáadom az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Kb. fél óra alatt elkészül.
Puha kenyérrel ettem.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: