Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. október 19., szombat

Erdei csupros gombapörkölt

Kedvenc ételem az erdei gomba, most csupros gombából készítettem pörköltet, jó petrezselymesen, amit kenyérrel ettem. :-) 




Hozzávalók:

30 dkg erdei csupros gomba

1 fej hagyma

1/2 ek. zsír

1/2  ek. pirospaprika

bors

1 cs. petrezselyemzöld


A gomba fejeit levágom, a szárát nem teszem bele, esetleg a vastagabbakat. Alaposan, több vízben megmosom és megabálom. Én minden erdei gombát megabálok a biztonság kedvéért. Egy edényben forralok vizet, belerakom a gombát és 2-3 percig forralom, majd leszűrőm. 

Egy lábasban megforrósítom a zsírt, ráteszem az apró kockára vágott hagymát, világosra pirítom, tűzről lehúzva hozzáadom a pirospaprikát, majd a megabált gombát. Megsózom, borsozom, hozzáadom  az apróra vágott petrezselyemzöldet. 

Kb. fél óra alatt elkészül. 

Puha kenyérrel ettem. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: